AutorChineseFood
Dificultate Intermediar
Număr de porții: 3
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute
Pentru sos
1

Marinați carnea: Într-un bol, amestecați feliile de vită cu amidonul de porumb și sosul de soia. Lăsați la marinat timp de 15-20 de minute.

2

Pregătiți sosul: Într-un bol mic, amestecați sosul de soia, sosul de soia negru, oțetul de orez, zahărul, pasta de fasole fermentată și apa. Lăsați sosul deoparte.

3

Prăjiți carnea: Încălziți o lingură de ulei într-un wok sau o tigaie, la foc mare. Adăugați carnea de vită și prăjiți până devine rumenă și aproape gătită. Scoateți carnea din tigaie și puneți-o deoparte.

4

Gătiți condimentele: În aceeași tigaie, adăugați restul de ulei și prăjiți ardeii iuți uscați și boabele de piper Sichuan timp de câteva secunde. Adăugați usturoiul și ghimbirul și prăjiți pentru încă 30 de secunde.

5

Gătiți legumele: Adăugați ardeiul gras și țelina și prăjiți timp de 2-3 minute, până când legumele sunt ușor moi.

6

Puneți carnea de vită înapoi în tigaie și adăugați sosul pregătit anterior. Amestecați bine și gătiți pentru încă 1-2 minute, până când sosul se îngroașă ușor și acoperă bine ingredientele.

7

Vita Sichuan se servește fierbinte, de preferat alături de orez gătit la abur.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru sos

Indicații de preparare

1

Marinați carnea: Într-un bol, amestecați feliile de vită cu amidonul de porumb și sosul de soia. Lăsați la marinat timp de 15-20 de minute.

2

Pregătiți sosul: Într-un bol mic, amestecați sosul de soia, sosul de soia negru, oțetul de orez, zahărul, pasta de fasole fermentată și apa. Lăsați sosul deoparte.

3

Prăjiți carnea: Încălziți o lingură de ulei într-un wok sau o tigaie, la foc mare. Adăugați carnea de vită și prăjiți până devine rumenă și aproape gătită. Scoateți carnea din tigaie și puneți-o deoparte.

4

Gătiți condimentele: În aceeași tigaie, adăugați restul de ulei și prăjiți ardeii iuți uscați și boabele de piper Sichuan timp de câteva secunde. Adăugați usturoiul și ghimbirul și prăjiți pentru încă 30 de secunde.

5

Gătiți legumele: Adăugați ardeiul gras și țelina și prăjiți timp de 2-3 minute, până când legumele sunt ușor moi.

6

Puneți carnea de vită înapoi în tigaie și adăugați sosul pregătit anterior. Amestecați bine și gătiți pentru încă 1-2 minute, până când sosul se îngroașă ușor și acoperă bine ingredientele.

7

Vita Sichuan se servește fierbinte, de preferat alături de orez gătit la abur.

Vită Sichuan (四川牛肉)