AutorChineseFood
Dificultate Începător
Timp de pregătire25 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total40 minute
1

Tăiați carnea de porc în fâșii subțiri. Înmuiați feliile timp de 10 minute într-un bol cu 700 ml apă și o linguriță de sare. După cele 10 min clătiți-o din nou cu apă curată. Stoarceți excesul de apă.

2

Marinați carnea de porc cu 1 lingură de sos de soia, 1 lingură de vin de gătit chinezesc, 1 linguriță de amestec de cinci arome (five-spice powder), puțină sare, puțin bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de amidon de porumb și o jumătate de linguriță de sos de soia dark. Amestecați bine și lăsați să stea timp de cel puțin 15 min.

3

În timp ce așteptați, puteți pregăti celelalte ingrediente. Tăiați un sfert de ceapă în fâșii. Tăiați câțiva ardei iuți verzi în bucăți de dimensiuni potrivite și îndepărtați semințele.

4

✓ Încingeți wokul până când devine foarte fierbinte. Adăugați 3 linguri de ulei. Așteptați să se încingă și uleiul. Adăugați carnea marinată. Amestecați rapid. Lăsați majoritatea cărnii să atingă fundul wokului. Lăsați-o să se prăjească timp de 15 sec. Mai dați-i un amestec rapid și lăsați și cealaltă parte să se rumenească. Repetați acest proces până când carnea de porc este gătită. Va dura 2-3 min.
✓ Odată ce este gata, opriți focul. Înclinați wokul pentru a lăsa grăsimea să se scurgă în lateral. Scoateți carnea și lăsați uleiul în wok.
✓ Reduce-ți căldura la minimum, adăugați 2 lingurițe de boabe de piper Sichuan. Când boabele devin de o culoare mai închisă, scoateți-le.

5

✓ Adăugați în ulei usturoiul zdrobit, feliile de ghimbir și ardeii uscați roșii. Amestecați până când devin aromate. Adăugați apoi și ardeii iuți verzi. Amestecați ardeii pe foc mediu-mic timp de un minut. Adăugați puțină sare. Sarea va ajuta la înmuierea ardeilor și la reducerea iuțimii. Continuați să amestecați și nu uitați să adăugați ceapa. Puteți găti acest amestec până când se atinge gradul de gătire dorit. Puneți carnea de porc înapoi în wok. Odată ce totul este bine amestecat, scoateți din wok și serviți cald împreună cu orez sau tăiței.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

Tăiați carnea de porc în fâșii subțiri. Înmuiați feliile timp de 10 minute într-un bol cu 700 ml apă și o linguriță de sare. După cele 10 min clătiți-o din nou cu apă curată. Stoarceți excesul de apă.

2

Marinați carnea de porc cu 1 lingură de sos de soia, 1 lingură de vin de gătit chinezesc, 1 linguriță de amestec de cinci arome (five-spice powder), puțină sare, puțin bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de amidon de porumb și o jumătate de linguriță de sos de soia dark. Amestecați bine și lăsați să stea timp de cel puțin 15 min.

3

În timp ce așteptați, puteți pregăti celelalte ingrediente. Tăiați un sfert de ceapă în fâșii. Tăiați câțiva ardei iuți verzi în bucăți de dimensiuni potrivite și îndepărtați semințele.

4

✓ Încingeți wokul până când devine foarte fierbinte. Adăugați 3 linguri de ulei. Așteptați să se încingă și uleiul. Adăugați carnea marinată. Amestecați rapid. Lăsați majoritatea cărnii să atingă fundul wokului. Lăsați-o să se prăjească timp de 15 sec. Mai dați-i un amestec rapid și lăsați și cealaltă parte să se rumenească. Repetați acest proces până când carnea de porc este gătită. Va dura 2-3 min.
✓ Odată ce este gata, opriți focul. Înclinați wokul pentru a lăsa grăsimea să se scurgă în lateral. Scoateți carnea și lăsați uleiul în wok.
✓ Reduce-ți căldura la minimum, adăugați 2 lingurițe de boabe de piper Sichuan. Când boabele devin de o culoare mai închisă, scoateți-le.

5

✓ Adăugați în ulei usturoiul zdrobit, feliile de ghimbir și ardeii uscați roșii. Amestecați până când devin aromate. Adăugați apoi și ardeii iuți verzi. Amestecați ardeii pe foc mediu-mic timp de un minut. Adăugați puțină sare. Sarea va ajuta la înmuierea ardeilor și la reducerea iuțimii. Continuați să amestecați și nu uitați să adăugați ceapa. Puteți găti acest amestec până când se atinge gradul de gătire dorit. Puneți carnea de porc înapoi în wok. Odată ce totul este bine amestecat, scoateți din wok și serviți cald împreună cu orez sau tăiței.

Porc stir-fry cu ardei iuți verzi 辣椒小炒肉