AutorChineseFood
Dificultate Intermediar
Număr de porții: 2
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute
Pentru apa cu amidon
Pentru servire
1

✓ Marinați carnea de vită sau porc - adăugați un pic de sare și piper măcinat în carnea de vită sau porc mărunțită. Amestecați bine și lăsați deoparte.

2

✓ Opăriți tofu-ul în apă - tăiați tofu-ul în cuburi pătrate (aproximativ 2 cm). Aduceți la punctul de fierbere o cantitate mare de apă și adăugați un pic de sare. Introduceți cuburile de tofu și fierbeți timp de 1 minut. Scoateți-le și lăsați-le să se scurgă. Acest lucru ajută la îndepărtarea aromei de soia crudă din tofu.

3

✓ Obțineți aroma "mapo" - pregătiți un wok și încălziți aproximativ 2 linguri de ulei, prăjiți carnea tocată până devine crocantă. Scoateți-o și lăsați uleiul în wok. Adăugați încă 1 lingură de ulei vegetal și prăjiți Doubanjiang (pasta de fasole fermentată) timp de 1 minut la foc mic până când devine roșu și adăugați boabele de soia fermentate, usturoiul, tulpinile de ceapă verde și ghimbirul, gătiți timp de 30 de secunde. Opțional, adăugați fulgi de ardei iute. Fulgii de ardei iute ar trebui adăugați la sfârșit deoarece conțin puțină apă și se pot arde ușor.

4

✓ Turnați apă sau supă. Adăugați sosul de soia light, zahărul și jumătate din carnea gătită după ce supa dă în clocot și lăsați-o să fiarbă în continuare timp de 2-3 minute. Adăugați tofu-ul și lăsați-l să fiarbă în continuare timp de 6-8 minute.

5

✓ Pregătiți amidonul și îngroșați sosul - în timpul procesului de fierbere, amestecați 1 lingură de amidon de porumb cu 2,5 linguri de apă într-un bol mic pentru a obține o pastă de amidon. Amestecați pasta de amidon și apoi turnați jumătate din amestec în oală. Amestecați încet și așteptați aproximativ 30 de secunde, apoi turnați cealaltă jumătate. Puteți gusta puțin tofu-ul și, dacă nu este suficient de sărat, adăugați un pic de sare. Adăugați carnea gătită pentru a crea o textură crocantă și apoi stropiți cu ulei de susan si amestecați bine.

6

✓ Scoateți preparatul din wok atunci când aproape toate condimentele s-au lipit de cuburile de tofu. Presărați pudră de piper Sichuan (după gust) și verdeață de usturoi tocată fin, dacă doriți.
✓ Serviți imediat alături de orez fiert la abur.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru apa cu amidon
Pentru servire

Indicații de preparare

1

✓ Marinați carnea de vită sau porc - adăugați un pic de sare și piper măcinat în carnea de vită sau porc mărunțită. Amestecați bine și lăsați deoparte.

2

✓ Opăriți tofu-ul în apă - tăiați tofu-ul în cuburi pătrate (aproximativ 2 cm). Aduceți la punctul de fierbere o cantitate mare de apă și adăugați un pic de sare. Introduceți cuburile de tofu și fierbeți timp de 1 minut. Scoateți-le și lăsați-le să se scurgă. Acest lucru ajută la îndepărtarea aromei de soia crudă din tofu.

3

✓ Obțineți aroma "mapo" - pregătiți un wok și încălziți aproximativ 2 linguri de ulei, prăjiți carnea tocată până devine crocantă. Scoateți-o și lăsați uleiul în wok. Adăugați încă 1 lingură de ulei vegetal și prăjiți Doubanjiang (pasta de fasole fermentată) timp de 1 minut la foc mic până când devine roșu și adăugați boabele de soia fermentate, usturoiul, tulpinile de ceapă verde și ghimbirul, gătiți timp de 30 de secunde. Opțional, adăugați fulgi de ardei iute. Fulgii de ardei iute ar trebui adăugați la sfârșit deoarece conțin puțină apă și se pot arde ușor.

4

✓ Turnați apă sau supă. Adăugați sosul de soia light, zahărul și jumătate din carnea gătită după ce supa dă în clocot și lăsați-o să fiarbă în continuare timp de 2-3 minute. Adăugați tofu-ul și lăsați-l să fiarbă în continuare timp de 6-8 minute.

5

✓ Pregătiți amidonul și îngroșați sosul - în timpul procesului de fierbere, amestecați 1 lingură de amidon de porumb cu 2,5 linguri de apă într-un bol mic pentru a obține o pastă de amidon. Amestecați pasta de amidon și apoi turnați jumătate din amestec în oală. Amestecați încet și așteptați aproximativ 30 de secunde, apoi turnați cealaltă jumătate. Puteți gusta puțin tofu-ul și, dacă nu este suficient de sărat, adăugați un pic de sare. Adăugați carnea gătită pentru a crea o textură crocantă și apoi stropiți cu ulei de susan si amestecați bine.

6

✓ Scoateți preparatul din wok atunci când aproape toate condimentele s-au lipit de cuburile de tofu. Presărați pudră de piper Sichuan (după gust) și verdeață de usturoi tocată fin, dacă doriți.
✓ Serviți imediat alături de orez fiert la abur.

Mapo tofu 麻婆豆腐