AutorChineseFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute
Pentru umplutura wonton
Pentru supă (2 porții)
Pentru servire
Pentru umplutură wontoni
1

✓ Puneți ingredientele pentru umplutură într-un bol. Folosiți o presă de cartofi pentru a le zdrobi până amestecul devine omogen (aproximativ 20 de zdrobiri). Nu transformați creveții complet în pastă, bucățelele mici sunt bune.

Pentru împachetare wontoni
2

✓ Așezați wontonii pe suprafața de lucru. Folosiți 2 lingurițe pentru a adăuga umplutura pe wontoni. Lucrați în loturi de câte 5 dacă sunteți începători sau până la 15 sau 20 dacă nu gătiți pentru prima dată această rețeta.
✓ Ungeti 2 margini cu apă. Îndoiți pentru a sigila, apăsând pentru a elimina aerul. Ungeți cu apă un colț și uniți-le, apăsând pentru a sigila.
✓ Puneți wontonii care sunt gata într-un recipient cu capac pe măsură ce lucrați (pentru a nu se usca).

Pentru gătire/congelare
3

✓ Pentru gătit: aduceți la fierbere un vas mare cu apă. Așezați wontonii în apă și gătiți timp de 4 minute sau până când aceștia plutesc. Scoateți-i cu o sită și așezați-i direct în bolurile de servire. Turnați supă deasupra.
✓ Pentru congelare: Congelați în recipiente etanșe. Gătiți fără dezghețare timp de 6 până la 8 minute.
✓ IMPORTANT: Nu congelați dacă ați folosit creveți dezghețați.

Pentru supă
4

✓ Adugați ingredientele pentru supă într-o cratiţă, la foc mare. Adăugați partea albă a cepei verzi/șalotei dacă a rămas de la umplutura wonton.
✓ Puneți capacul, aduceți la fierbere și apoi reduceți la foc mediu și lăsați să fiarbă timp de 5 - 10 minute. Pregatiti usturoiul și ghimbirul.
✓ Dacă utilizați legume, fierbeți-le în supă și așezați-le în boluri de servire.
✓ Pregătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj (dacă utilizați tăiței). Așezați-i în boluri de servire împreună cu wontonii și legumele fierte. Turnați supa deasupra și serviți.

Ingrediente asiatice de cumpărat:
Creveți Vannamei 26/30 HLSO Asian Choice 700g
disponibil în magazine
Foi wonton 11cmx11cm Happy Belly 300g
disponibil în magazine
Foi wonton 9cmx9cm Happy Belly 300g
disponibil în magazine

Ingrediente

Pentru umplutura wonton
Pentru supă (2 porții)
Pentru servire

Indicații de preparare

Pentru umplutură wontoni
1

✓ Puneți ingredientele pentru umplutură într-un bol. Folosiți o presă de cartofi pentru a le zdrobi până amestecul devine omogen (aproximativ 20 de zdrobiri). Nu transformați creveții complet în pastă, bucățelele mici sunt bune.

Pentru împachetare wontoni
2

✓ Așezați wontonii pe suprafața de lucru. Folosiți 2 lingurițe pentru a adăuga umplutura pe wontoni. Lucrați în loturi de câte 5 dacă sunteți începători sau până la 15 sau 20 dacă nu gătiți pentru prima dată această rețeta.
✓ Ungeti 2 margini cu apă. Îndoiți pentru a sigila, apăsând pentru a elimina aerul. Ungeți cu apă un colț și uniți-le, apăsând pentru a sigila.
✓ Puneți wontonii care sunt gata într-un recipient cu capac pe măsură ce lucrați (pentru a nu se usca).

Pentru gătire/congelare
3

✓ Pentru gătit: aduceți la fierbere un vas mare cu apă. Așezați wontonii în apă și gătiți timp de 4 minute sau până când aceștia plutesc. Scoateți-i cu o sită și așezați-i direct în bolurile de servire. Turnați supă deasupra.
✓ Pentru congelare: Congelați în recipiente etanșe. Gătiți fără dezghețare timp de 6 până la 8 minute.
✓ IMPORTANT: Nu congelați dacă ați folosit creveți dezghețați.

Pentru supă
4

✓ Adugați ingredientele pentru supă într-o cratiţă, la foc mare. Adăugați partea albă a cepei verzi/șalotei dacă a rămas de la umplutura wonton.
✓ Puneți capacul, aduceți la fierbere și apoi reduceți la foc mediu și lăsați să fiarbă timp de 5 - 10 minute. Pregatiti usturoiul și ghimbirul.
✓ Dacă utilizați legume, fierbeți-le în supă și așezați-le în boluri de servire.
✓ Pregătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj (dacă utilizați tăiței). Așezați-i în boluri de servire împreună cu wontonii și legumele fierte. Turnați supa deasupra și serviți.

Supă Wonton 馄饨汤