AutorChineseFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare4 ore 35 minuteTimp total4 ore 40 minute
1

✓ Adăugați ciupercile shiitake uscate într-un bol mare. Se toarnă 1400 ml de apă peste ele. Se lasă să se înmoaie peste noapte (sau cel puțin 4 ore).
✓ Se pun pulpele de pui într-o oală. Se adaugă ciupercile rehidratate, împreună cu apa în care au stat la înmuiat (se lasă orice reziduu de la fundul bolului). Se aduce la punctul de fierbere. Se scoate spuma care plutește la suprafață.
✓ Se adaugă vinul de orez Shaoxing, ghimbirul și tulpina cepei verzi. Se reduce căldura la minim. Se acoperă oala cu un capac etanș. Se lasă să fiarbă ușor timp de aproximativ 30 de minute până când carnea devine foarte fragedă. Se poate accelera acest proces folosind un Instant Pot sau un cooker sub presiune.
✓ Se transferă pulpele de pui pe o farfurie să se răcească. Adăugați ghimbirul și ceapa verde. Se adaugă sosul de soia light, sarea, piperul alb și uleiul de susan în bulion. Se gustă și se ajustează, dacă este necesar.
✓ Odată ce puiul s-a răcit suficient, se îndepărtează pielea și se desface carnea în fâșii de dimensiuni mici.
✓ Într-o oală separată, se adaugă multă apă si se pune la fiert. Se fierb tăițeii la foc mediu până când este complet gătită. La sfârșitul acestui proces, se adaugă pak choi pentru a fi opărit rapid (20 de secunde).
✓ Se scurg tăițeii și pak choi. Se pun în 4 boluri de servire. Se adaugă bulionul și ciupercile. Se presară deasupra carnea de pui desfăcută și partea verde a cepei verzi (tăiată mărunt). Opțional, se adăuga puțin ulei de chili deasupra.

Note:
✓ Ciupercile shiitake uscate oferă un gust umami suplimentar. Dacă nu sunt disponibile, se pot folosi ciuperci shiitake proaspete sau alte ciuperci. În acest caz, gătiți carnea de pui în apă și adăugați ciupercile în ultimele 5 minute.
✓ Atât tăițeii uscați, cât și cei din făînă de grâu sau orez funcționează bine în această rețetă. Pentru o porție, utilizați aproximativ 100 g de tăiței uscați sau aproximativ 180 g din cei de grâu sau orez.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

✓ Adăugați ciupercile shiitake uscate într-un bol mare. Se toarnă 1400 ml de apă peste ele. Se lasă să se înmoaie peste noapte (sau cel puțin 4 ore).
✓ Se pun pulpele de pui într-o oală. Se adaugă ciupercile rehidratate, împreună cu apa în care au stat la înmuiat (se lasă orice reziduu de la fundul bolului). Se aduce la punctul de fierbere. Se scoate spuma care plutește la suprafață.
✓ Se adaugă vinul de orez Shaoxing, ghimbirul și tulpina cepei verzi. Se reduce căldura la minim. Se acoperă oala cu un capac etanș. Se lasă să fiarbă ușor timp de aproximativ 30 de minute până când carnea devine foarte fragedă. Se poate accelera acest proces folosind un Instant Pot sau un cooker sub presiune.
✓ Se transferă pulpele de pui pe o farfurie să se răcească. Adăugați ghimbirul și ceapa verde. Se adaugă sosul de soia light, sarea, piperul alb și uleiul de susan în bulion. Se gustă și se ajustează, dacă este necesar.
✓ Odată ce puiul s-a răcit suficient, se îndepărtează pielea și se desface carnea în fâșii de dimensiuni mici.
✓ Într-o oală separată, se adaugă multă apă si se pune la fiert. Se fierb tăițeii la foc mediu până când este complet gătită. La sfârșitul acestui proces, se adaugă pak choi pentru a fi opărit rapid (20 de secunde).
✓ Se scurg tăițeii și pak choi. Se pun în 4 boluri de servire. Se adaugă bulionul și ciupercile. Se presară deasupra carnea de pui desfăcută și partea verde a cepei verzi (tăiată mărunt). Opțional, se adăuga puțin ulei de chili deasupra.

Note:
✓ Ciupercile shiitake uscate oferă un gust umami suplimentar. Dacă nu sunt disponibile, se pot folosi ciuperci shiitake proaspete sau alte ciuperci. În acest caz, gătiți carnea de pui în apă și adăugați ciupercile în ultimele 5 minute.
✓ Atât tăițeii uscați, cât și cei din făînă de grâu sau orez funcționează bine în această rețetă. Pentru o porție, utilizați aproximativ 100 g de tăiței uscați sau aproximativ 180 g din cei de grâu sau orez.

Supă chinezească de pui 鸡汤面