AutorChineseFood
Dificultate Începător
Număr de porții: 4
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare12 minuteTimp total27 minute
Pentru sos
Pentru servire
1

✓ Tăiați pieptul de pui în bucăți de dimensiuni mici, cam de 4 x 4 centimetri. Transferați bucățile într-un castron mare. Condimentați carnea de pui cu sare și pudră de usturoi și amestecați bine. Lăsați deoparte la marinat cel puțin 15 minute.
✓ Într-un castron mic, amestecați ingredientele pentru sos. Lăsați deoparte.

2

Adăugați amidonul de porumb peste pui și amestecați până când fiecare bucată este acoperită uniform.

3

✓ Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Odată ce uleiul este suficient de încins (verificați cu un bețișor de lemn și vedeți dacă apar bule, atunci uleiul este suficient de încins), adăugați puiul acoperit cu amidon.
✓ Prăjiți pe fiecare parte timp de 4-5 minute sau până când devine auriu pe ambele părți. Scoateți carnea de pui din tigaie cu o spumieră și așezați-o pe un platou tapetat cu hârtie de bucătărie sau pe un grătar pentru a se scurge de ulei.

4

✓ Aruncați excesul de ulei din tigaie, păstrând 1 linguriță de ulei.
✓ În aceeași tigaie, la foc mediu, prăjiți ceapa, ardeiul roșu și ananasul timp de 30-45 de secunde.

5

✓ Turnați sosul și lăsați-l să fiarbă pentru a se îngroșa, timp de câteva minute.
✓ Odată ce s-a îngroșat, adăugați înapoi carnea de pui prăjită și amestecați pentru a o acoperi uniform. Îndepărtați de pe foc.

6

Ornamentați opțional cu ceapă verde și semințe de susan. Serviți cald, cu orez sau tăiței.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru sos
Pentru servire

Indicații de preparare

1

✓ Tăiați pieptul de pui în bucăți de dimensiuni mici, cam de 4 x 4 centimetri. Transferați bucățile într-un castron mare. Condimentați carnea de pui cu sare și pudră de usturoi și amestecați bine. Lăsați deoparte la marinat cel puțin 15 minute.
✓ Într-un castron mic, amestecați ingredientele pentru sos. Lăsați deoparte.

2

Adăugați amidonul de porumb peste pui și amestecați până când fiecare bucată este acoperită uniform.

3

✓ Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Odată ce uleiul este suficient de încins (verificați cu un bețișor de lemn și vedeți dacă apar bule, atunci uleiul este suficient de încins), adăugați puiul acoperit cu amidon.
✓ Prăjiți pe fiecare parte timp de 4-5 minute sau până când devine auriu pe ambele părți. Scoateți carnea de pui din tigaie cu o spumieră și așezați-o pe un platou tapetat cu hârtie de bucătărie sau pe un grătar pentru a se scurge de ulei.

4

✓ Aruncați excesul de ulei din tigaie, păstrând 1 linguriță de ulei.
✓ În aceeași tigaie, la foc mediu, prăjiți ceapa, ardeiul roșu și ananasul timp de 30-45 de secunde.

5

✓ Turnați sosul și lăsați-l să fiarbă pentru a se îngroșa, timp de câteva minute.
✓ Odată ce s-a îngroșat, adăugați înapoi carnea de pui prăjită și amestecați pentru a o acoperi uniform. Îndepărtați de pe foc.

6

Ornamentați opțional cu ceapă verde și semințe de susan. Serviți cald, cu orez sau tăiței.

Pui cu sos dulce-acrișor 酸甜鸡