AutorChineseFood
Dificultate Intermediar
Număr de porții: 4
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total30 minute
Marinadă pentru porc
1

Scoate oasele din cotletele de porc și taie-le în cuburi de 1,2 cm. Puteți folosi și cotlete de porc fără oase, dar cotletele cu os sunt mai fragede.
Pune-le într-un bol mediu. Pentru marinadă, amestecă carnea cu sos de pește, zahăr, un praf de piper alb, o linguriță de sos de soia, o lingură de vin de orez și 1 linguriță de ulei. Acoperă cu folie de plastic și lasă la marinat în frigider aproximativ 1 oră.

2

Într-o oală medie, la foc mic-mediu, adaugă porumbul cremos și laptele. Gătește până când amestecul se reduce la jumătate și devine ca un sos gros, aproximativ 45 de minute, amestecând frecvent și răzuind marginile oalei.
Dacă nu ai o conservă de porumb cremos, poți face porumb cremos astfel: într-un bol pune porumbul dintr-o conservă, 1/3 din apa conservei și o lingură de făină - amestecă la viteză mică ingredientele cu mixerul aproximativ un minut, până compoziția se îngroașă.

3

Cu aproximativ 5 minute înainte ca sosul de porumb să fie gata, încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie medie, la foc mediu-mare. Adaugă carnea de porc și gătește până este bine făcută, aproximativ 5 minute. Scoate de pe foc.
Adaugă porumbul proaspăt sau congelat în amestecul de porumb cremos și gătește timp de 2 minute. Adaugă carnea de porc și amestecă bine.
Continuă să gătești încă 2 minute. Dacă este necesar, asezonează cu sare și piper alb după gust.

4

Pune carnea și sosul peste orezul alb fierbinte. Servește imediat.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Marinadă pentru porc

Indicații de preparare

1

Scoate oasele din cotletele de porc și taie-le în cuburi de 1,2 cm. Puteți folosi și cotlete de porc fără oase, dar cotletele cu os sunt mai fragede.
Pune-le într-un bol mediu. Pentru marinadă, amestecă carnea cu sos de pește, zahăr, un praf de piper alb, o linguriță de sos de soia, o lingură de vin de orez și 1 linguriță de ulei. Acoperă cu folie de plastic și lasă la marinat în frigider aproximativ 1 oră.

2

Într-o oală medie, la foc mic-mediu, adaugă porumbul cremos și laptele. Gătește până când amestecul se reduce la jumătate și devine ca un sos gros, aproximativ 45 de minute, amestecând frecvent și răzuind marginile oalei.
Dacă nu ai o conservă de porumb cremos, poți face porumb cremos astfel: într-un bol pune porumbul dintr-o conservă, 1/3 din apa conservei și o lingură de făină - amestecă la viteză mică ingredientele cu mixerul aproximativ un minut, până compoziția se îngroașă.

3

Cu aproximativ 5 minute înainte ca sosul de porumb să fie gata, încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie medie, la foc mediu-mare. Adaugă carnea de porc și gătește până este bine făcută, aproximativ 5 minute. Scoate de pe foc.
Adaugă porumbul proaspăt sau congelat în amestecul de porumb cremos și gătește timp de 2 minute. Adaugă carnea de porc și amestecă bine.
Continuă să gătești încă 2 minute. Dacă este necesar, asezonează cu sare și piper alb după gust.

4

Pune carnea și sosul peste orezul alb fierbinte. Servește imediat.

Porumb cremos cu carne de porc 粟米肉粒飯