AutorChineseFood
Dificultate Intermediar
Număr de porții: 4
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total45 minute
Pentru stir-fry
Pentru marinadă
Pentru sos
1

✓ Tăiați carnea de vită (340 gr) în felii medii contra fibrei. Spălați carnea și scurgeți sângele.
✓ Pregătiți marinada amestecând bicarbonatul de sodiu (1 linguriță), sosul de stridii, sosul de soia light, apă (2 linguri), amidonul de porumb, piperul alb, zahărul și vinul de gătit.
✓ Adăugați carnea de vită în marinadă și amestecați pentru a acoperi complet carnea cu marinada. Lăsați-o deoparte și lăsați-o să stea timp de 30 de minute.
✓ Tăiați broccoli (450 gr) în bucăți de dimensiuni mici. Tăiați morcovul în fâșii subțiri, ghimbirul (1 bucățică mică) în cubulețe mici, ceapa verde (1 tulpină) în bucăți mici pe diagonală și mărunțiți usturoiul (2 căței).

2

✓ Pregătiți sosul. Într-un bol mic, amestecați sosul de stridii (1 lingură), sosul de soia light (1 linguriță), sosul de soia dark (1 linguriță), apă (1 lingură), vinul de gătit (1 lingură), zahărul (1 linguriță), amidonul de porumb (1 linguriță) și un vârf de cuțit de piper alb.
✓ Fierbeți broccoli cu puțin ulei și sare până când este gătit la gust. Scurgeți apa după ce este gătit.

3

✓ Adăugați puțin ulei de gătit (1 lingură) în carne și amestecați până când carnea este ușor acoperită cu ulei.
✓ Încălziți wokul la cea mai înaltă temperatură, apoi adăugați ulei de gătit (2 linguri). Răsuciți uleiul în wok pentru a acoperi complet fundul și pereții. Turnați afară uleiul în exces. Reduceți încet căldura și adăugați carnea. Gătiți carnea de vită timp de aproximativ 30 până la 60 de secunde sau până când devine maronie. Întoarceți carnea și gătiți-o timp de 60 până la 90 de secunde sau până când este în mare parte maronie. După ce este în mare parte gătită, opriți focul și scoateți carnea din wok. Lăsați-o deoparte.

4

✓ Căliți legumele și carnea. Adăugați uleiul rămas și căliți marginile.
✓ Adăugați mai întâi usturoiul și ghimbirul și căliți timp de 20 până la 30 de secunde. Adăugați ceapa verde și fâșiile de morcov și gătiți timp de încă 20 până la 30 de secunde. Odată gătite, adăugați broccoli. Gătiți timp de încă 30 până la 40 de secunde.
✓ Adăugați înapoi carnea. Gătiți totul împreună timp de 30 până la 45 de secunde. Deoarece broccoli absoarbe mult lichid, puteți adăuga apă suplimentară la sos. Recomandăm 1 lingură dacă este necesar.

5

✓ Adăugați sosul la stir-fry și amestecați constant timp de aproximativ 1 minut. Adăugați uleiul de susan (1 linguriță). Odată ce totul este incorporat, adăugați un pic mai mult ulei pentru a acoperi broccoli - acest lucru îl va face să arate foarte apetisant. Gustați pentru a ajusta aromele și serviți cald, alături de orez sau tăiței.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru stir-fry
Pentru marinadă
Pentru sos

Indicații de preparare

1

✓ Tăiați carnea de vită (340 gr) în felii medii contra fibrei. Spălați carnea și scurgeți sângele.
✓ Pregătiți marinada amestecând bicarbonatul de sodiu (1 linguriță), sosul de stridii, sosul de soia light, apă (2 linguri), amidonul de porumb, piperul alb, zahărul și vinul de gătit.
✓ Adăugați carnea de vită în marinadă și amestecați pentru a acoperi complet carnea cu marinada. Lăsați-o deoparte și lăsați-o să stea timp de 30 de minute.
✓ Tăiați broccoli (450 gr) în bucăți de dimensiuni mici. Tăiați morcovul în fâșii subțiri, ghimbirul (1 bucățică mică) în cubulețe mici, ceapa verde (1 tulpină) în bucăți mici pe diagonală și mărunțiți usturoiul (2 căței).

2

✓ Pregătiți sosul. Într-un bol mic, amestecați sosul de stridii (1 lingură), sosul de soia light (1 linguriță), sosul de soia dark (1 linguriță), apă (1 lingură), vinul de gătit (1 lingură), zahărul (1 linguriță), amidonul de porumb (1 linguriță) și un vârf de cuțit de piper alb.
✓ Fierbeți broccoli cu puțin ulei și sare până când este gătit la gust. Scurgeți apa după ce este gătit.

3

✓ Adăugați puțin ulei de gătit (1 lingură) în carne și amestecați până când carnea este ușor acoperită cu ulei.
✓ Încălziți wokul la cea mai înaltă temperatură, apoi adăugați ulei de gătit (2 linguri). Răsuciți uleiul în wok pentru a acoperi complet fundul și pereții. Turnați afară uleiul în exces. Reduceți încet căldura și adăugați carnea. Gătiți carnea de vită timp de aproximativ 30 până la 60 de secunde sau până când devine maronie. Întoarceți carnea și gătiți-o timp de 60 până la 90 de secunde sau până când este în mare parte maronie. După ce este în mare parte gătită, opriți focul și scoateți carnea din wok. Lăsați-o deoparte.

4

✓ Căliți legumele și carnea. Adăugați uleiul rămas și căliți marginile.
✓ Adăugați mai întâi usturoiul și ghimbirul și căliți timp de 20 până la 30 de secunde. Adăugați ceapa verde și fâșiile de morcov și gătiți timp de încă 20 până la 30 de secunde. Odată gătite, adăugați broccoli. Gătiți timp de încă 30 până la 40 de secunde.
✓ Adăugați înapoi carnea. Gătiți totul împreună timp de 30 până la 45 de secunde. Deoarece broccoli absoarbe mult lichid, puteți adăuga apă suplimentară la sos. Recomandăm 1 lingură dacă este necesar.

5

✓ Adăugați sosul la stir-fry și amestecați constant timp de aproximativ 1 minut. Adăugați uleiul de susan (1 linguriță). Odată ce totul este incorporat, adăugați un pic mai mult ulei pentru a acoperi broccoli - acest lucru îl va face să arate foarte apetisant. Gustați pentru a ajusta aromele și serviți cald, alături de orez sau tăiței.

Stir-fry cu vită și broccoli 牛肉炒西蘭花