Rața este spălată și curățată iar interiorul complet golit. Apoi, într-o oală cu apă adusă la fierbere, se toarnă cu grijă apa fierbinte peste suprafața exterioară a raței pentru a strânge pielea. După ce rața se usucă, aceasta este unsă cu miere atât în interior, cât și în exterior.
Într-un castron, se amestecă sosul de soia, ghimbirul, usturoiul și sarea, formând astfel o marinadă delicioasă. Dupa marinare rața se lasă la frigider pentru cel puțin 6 ore sau, ideal, peste noapte.
Pentru uscare, rața este agățată într-un loc rece și uscat timp de câteva ore sau peste noapte. Cuptorul este încălzit la 180°C, iar rața este coaptă cu grijă timp de aproximativ 1.5-2.5 ore, în funcție de dimensiunea și specificațiile cuptorului. Rotirea raței la intervale regulate asigură o gătire uniformă.
După ce rața este coaptă, aceasta este atent tăiată în bucăți subțiri. Acestea sunt servite alături de clătite subțiri (băo), sos hoisin și rondele proaspete de ceapă verde.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Rată congelată semipreparată 600-650g
disponibil în magazineIngrediente
Indicații de preparare
Rața este spălată și curățată iar interiorul complet golit. Apoi, într-o oală cu apă adusă la fierbere, se toarnă cu grijă apa fierbinte peste suprafața exterioară a raței pentru a strânge pielea. După ce rața se usucă, aceasta este unsă cu miere atât în interior, cât și în exterior.
Într-un castron, se amestecă sosul de soia, ghimbirul, usturoiul și sarea, formând astfel o marinadă delicioasă. Dupa marinare rața se lasă la frigider pentru cel puțin 6 ore sau, ideal, peste noapte.
Pentru uscare, rața este agățată într-un loc rece și uscat timp de câteva ore sau peste noapte. Cuptorul este încălzit la 180°C, iar rața este coaptă cu grijă timp de aproximativ 1.5-2.5 ore, în funcție de dimensiunea și specificațiile cuptorului. Rotirea raței la intervale regulate asigură o gătire uniformă.
După ce rața este coaptă, aceasta este atent tăiată în bucăți subțiri. Acestea sunt servite alături de clătite subțiri (băo), sos hoisin și rondele proaspete de ceapă verde.