AutorChineseFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire1 orăTimp de preparare1 orăTimp total2 ore
Pentru aluat (Mo sau pâine)
Pentru umplutură
Condimente
1

✓ Se înmoaie condimentele în apă fierbinte timp de 5 minute, apoi se învelesc bine într-o pungă.

Pentru a pregăti slănina de porc
2

✓ Se taie burta de porc în bucăți mici. Într-o oală mare cu apă, se adaugă ghimbirul, boabele de piper Sichuan și vinul de gătit, și se fierbe burta timp de 2-3 minute după ce dă în clocot. Apoi se scoate și se lasă să se scurgă.
✓ Se adaugă bucățile de burtă și se prăjesc până se rumenesc ușor. Apoi se scot și se toarnă excesul de ulei. Uleiul poate fi păstrat pentru tăiței și supă.
✓ Într-o oală mare, se adaugă burta de porc, punga cu condimente, ghimbirul, zahărul, ceapa verde, sarea, sosul de soia light și sosul de soia dark. Se toarnă suficientă apă pentru a acoperi burta.
✓ Se fierbe totul și apoi se lasă la foc mic timp de aproximativ 1 oră.
✓ Se oprește focul și se lasă burta să se înmoaie în supă. Înainte de asamblare, se reîncălzește.

Pentru a prepara pâinea/mo
3

✓ Se amestecă drojdia cu apa și se lasă deoparte timp de 5 minute.
✓ Se adaugă sarea și uleiul în făină, apoi se toarnă apa cu drojdie. Se amestecă și se frământă aluatul până devine neted. Se acoperă cu un prosop umed sau folie de plastic și se lasă deoparte timp de aproximativ 15 până la 30 de minute, în funcție de temperatura ambientală, până când aluatul crește cu aproximativ ⅓ față de volumul inițial.
✓ Se frământă din nou aluatul pentru a elimina aerul. Apoi se rulează aluatul pe lung și se împarte în 5 porțiuni egale.
✓ Se ia o porțiune și se modelează într-o formă cilindrică și alungită cu două capete mici. Se întinde aluatul într-un dreptunghi lung. Se rulează dreptunghiul și se împinge capătul foarte subțire într-un capăt al ruloului. Se apasă încet. Se întoarce și se rulează până devine o pâine cu o grosime de 1,5 cm. Se modelează ca o cupă cu ajutorul mâinii.
✓ Se încălzește o tigaie. Se așează aluatul în formă de cupă în tigaie și se prăjește până devine ușor rumenit, la foc mic. Se repetă procesul pentru a termina toate chiflele.
✓ Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
✓ Se transferă pâinea pe o foaie de copt. Se coace timp de 8 până la 10 minute pentru a se coace complet. Acest lucru ajută la obținerea unei cruste crocante și unei texturi moi în interior.

Pentru a asambla chifla
4

✓ Se scoate carnea și se mărunțește fin. Dacă doriți, puteți adăuga coriandru tocat și pudră de chimion.
✓ Se taie ⅔ din chiflă în jumătate. Se așază carnea mărunțită și celelalte ingrediente în interiorul chiflei.
✓ Se servește cald.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru aluat (Mo sau pâine)
Pentru umplutură
Condimente

Indicații de preparare

1

✓ Se înmoaie condimentele în apă fierbinte timp de 5 minute, apoi se învelesc bine într-o pungă.

Pentru a pregăti slănina de porc
2

✓ Se taie burta de porc în bucăți mici. Într-o oală mare cu apă, se adaugă ghimbirul, boabele de piper Sichuan și vinul de gătit, și se fierbe burta timp de 2-3 minute după ce dă în clocot. Apoi se scoate și se lasă să se scurgă.
✓ Se adaugă bucățile de burtă și se prăjesc până se rumenesc ușor. Apoi se scot și se toarnă excesul de ulei. Uleiul poate fi păstrat pentru tăiței și supă.
✓ Într-o oală mare, se adaugă burta de porc, punga cu condimente, ghimbirul, zahărul, ceapa verde, sarea, sosul de soia light și sosul de soia dark. Se toarnă suficientă apă pentru a acoperi burta.
✓ Se fierbe totul și apoi se lasă la foc mic timp de aproximativ 1 oră.
✓ Se oprește focul și se lasă burta să se înmoaie în supă. Înainte de asamblare, se reîncălzește.

Pentru a prepara pâinea/mo
3

✓ Se amestecă drojdia cu apa și se lasă deoparte timp de 5 minute.
✓ Se adaugă sarea și uleiul în făină, apoi se toarnă apa cu drojdie. Se amestecă și se frământă aluatul până devine neted. Se acoperă cu un prosop umed sau folie de plastic și se lasă deoparte timp de aproximativ 15 până la 30 de minute, în funcție de temperatura ambientală, până când aluatul crește cu aproximativ ⅓ față de volumul inițial.
✓ Se frământă din nou aluatul pentru a elimina aerul. Apoi se rulează aluatul pe lung și se împarte în 5 porțiuni egale.
✓ Se ia o porțiune și se modelează într-o formă cilindrică și alungită cu două capete mici. Se întinde aluatul într-un dreptunghi lung. Se rulează dreptunghiul și se împinge capătul foarte subțire într-un capăt al ruloului. Se apasă încet. Se întoarce și se rulează până devine o pâine cu o grosime de 1,5 cm. Se modelează ca o cupă cu ajutorul mâinii.
✓ Se încălzește o tigaie. Se așează aluatul în formă de cupă în tigaie și se prăjește până devine ușor rumenit, la foc mic. Se repetă procesul pentru a termina toate chiflele.
✓ Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
✓ Se transferă pâinea pe o foaie de copt. Se coace timp de 8 până la 10 minute pentru a se coace complet. Acest lucru ajută la obținerea unei cruste crocante și unei texturi moi în interior.

Pentru a asambla chifla
4

✓ Se scoate carnea și se mărunțește fin. Dacă doriți, puteți adăuga coriandru tocat și pudră de chimion.
✓ Se taie ⅔ din chiflă în jumătate. Se așază carnea mărunțită și celelalte ingrediente în interiorul chiflei.
✓ Se servește cald.

Hamburger chinezesc cu carne de porc 猪肉夹馍