Curățați peștele de solzi și măruntaie. Asigurați-vă că este complet curățat. Spălați peștele bine cu apă rece și scurgeți-l. Uscați peștele cu prosoape de hârtie. Faceți 3-4 tăieturi pe pește, la o distanță de 2.5 cm una de alta.
Tăiați ceapa verde în bucăți de aproximativ 6 cm lungime, apoi tăiați-le de-a lungul, julienne. Așezați un sfert din cepele verzi într-o farfurie suficient de mare pentru a încapea tot peștele. Ceapa verde va ține peștele astfel încât să nu se lipească de farfurie în timpul gătitului. Înainte de gătire, asigurați-vă că aveți o farfurie/tigaie (sau un wok) suficient de mare pentru a ține peștele. Dacă nu, ar trebui să tăiați peștele în două astfel încât fiecare bucată să fie jumătate din lungimea originală, astfel încât să se potrivească în tigaie.
Tăiați subțire 8-10 felii de ghimbir și introduceți-le împreună cu un sfert din ceapa verde (partea albă) în cavitatea peștelui. Tăiați încă 10 felii de ghimbir, juliene. Adăugați-le în tăieturile peștelui, făcute anterior.
Turnați vinul Shaoxing peste pește. Condimentați foarte ușor cu sare. Acoperiți peștele cu încă un sfert din ceapa verde. Lăsați-l la marinat 10 minute la temperatura camerei, în timp ce pregătiți celelalte ingrediente, sau în frigider pentru jumătate de zi, până când sunteți gata să gătiți.
Într-o tigaie adâncă, un aparat de gătit cu abur sau un wok, adăugați până la 2.5 ml apă și plasați un suport pentru abur în mijloc. Dacă nu aveți un suport pentru abur, puteți plasa o pereche de bețișoare din lemn, la o distanță de 10 cm, pe fundul unei tigăi, pentru a ține farfuria ridicată. Aveți nevoie doar de ceva care să țină farfuria departe de fundul tigăii și să vă asigurați că apa nu va ajunge pe farfurie în timpul aburirii peștelui.
Așezați farfuria cu pește pe suport. Acoperiți cu capac și aduceți apa la fierbere la foc mare. Când începe să iasă abur dați la foc mare, cu capacul pus timp de 5 până la 8 minute, până când puteți desprinde ușor carnea de pe os cu o furculiță. Pentru un biban întreg de 500 g, durează cam 5 minute gătirea completă. Un file de biban de 200 g în schimb poate dura 8 minute să se gătească, deoarece carnea e mai groasă.
Opriți imediat focul. Transferați cu grijă farfuria cu peștele pe blatul de bucătărie. Folosiți o pereche de bețișoare pentru a îndepărta și arunca de pe pește ghimbirul și ceapa verde de deasupra.
Puneți deasupra peștelui feliile de ghimbir julienne și ceapa verde rămase.
Amestecați lingurile de sos de soia cu lingurița de sos de stridii.
Într-o tigaie mică sau o cratiță, încălziți uleiul la foc mediu-mare. Când uleiul este cald, rupeți ardeii iuți în 3-4 bucăți și adăugați-i împreună cu piperul Sichuan măcinat în ulei. Amestecați cu o spatulă până când se eliberează aromele și ardeii încep să sfârâie, aproximativ 30 de secunde. Turnați uleiul fierbinte peste pește. Imediat turnați sosul de soia condimentat.
Serviți imediat. Peștele nu va absorbi sosul foarte bine, așa că asigurați-vă că înmuiați carnea de pește în sosul de pe farfurie în timp ce mâncați.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
Curățați peștele de solzi și măruntaie. Asigurați-vă că este complet curățat. Spălați peștele bine cu apă rece și scurgeți-l. Uscați peștele cu prosoape de hârtie. Faceți 3-4 tăieturi pe pește, la o distanță de 2.5 cm una de alta.
Tăiați ceapa verde în bucăți de aproximativ 6 cm lungime, apoi tăiați-le de-a lungul, julienne. Așezați un sfert din cepele verzi într-o farfurie suficient de mare pentru a încapea tot peștele. Ceapa verde va ține peștele astfel încât să nu se lipească de farfurie în timpul gătitului. Înainte de gătire, asigurați-vă că aveți o farfurie/tigaie (sau un wok) suficient de mare pentru a ține peștele. Dacă nu, ar trebui să tăiați peștele în două astfel încât fiecare bucată să fie jumătate din lungimea originală, astfel încât să se potrivească în tigaie.
Tăiați subțire 8-10 felii de ghimbir și introduceți-le împreună cu un sfert din ceapa verde (partea albă) în cavitatea peștelui. Tăiați încă 10 felii de ghimbir, juliene. Adăugați-le în tăieturile peștelui, făcute anterior.
Turnați vinul Shaoxing peste pește. Condimentați foarte ușor cu sare. Acoperiți peștele cu încă un sfert din ceapa verde. Lăsați-l la marinat 10 minute la temperatura camerei, în timp ce pregătiți celelalte ingrediente, sau în frigider pentru jumătate de zi, până când sunteți gata să gătiți.
Într-o tigaie adâncă, un aparat de gătit cu abur sau un wok, adăugați până la 2.5 ml apă și plasați un suport pentru abur în mijloc. Dacă nu aveți un suport pentru abur, puteți plasa o pereche de bețișoare din lemn, la o distanță de 10 cm, pe fundul unei tigăi, pentru a ține farfuria ridicată. Aveți nevoie doar de ceva care să țină farfuria departe de fundul tigăii și să vă asigurați că apa nu va ajunge pe farfurie în timpul aburirii peștelui.
Așezați farfuria cu pește pe suport. Acoperiți cu capac și aduceți apa la fierbere la foc mare. Când începe să iasă abur dați la foc mare, cu capacul pus timp de 5 până la 8 minute, până când puteți desprinde ușor carnea de pe os cu o furculiță. Pentru un biban întreg de 500 g, durează cam 5 minute gătirea completă. Un file de biban de 200 g în schimb poate dura 8 minute să se gătească, deoarece carnea e mai groasă.
Opriți imediat focul. Transferați cu grijă farfuria cu peștele pe blatul de bucătărie. Folosiți o pereche de bețișoare pentru a îndepărta și arunca de pe pește ghimbirul și ceapa verde de deasupra.
Puneți deasupra peștelui feliile de ghimbir julienne și ceapa verde rămase.
Amestecați lingurile de sos de soia cu lingurița de sos de stridii.
Într-o tigaie mică sau o cratiță, încălziți uleiul la foc mediu-mare. Când uleiul este cald, rupeți ardeii iuți în 3-4 bucăți și adăugați-i împreună cu piperul Sichuan măcinat în ulei. Amestecați cu o spatulă până când se eliberează aromele și ardeii încep să sfârâie, aproximativ 30 de secunde. Turnați uleiul fierbinte peste pește. Imediat turnați sosul de soia condimentat.
Serviți imediat. Peștele nu va absorbi sosul foarte bine, așa că asigurați-vă că înmuiați carnea de pește în sosul de pe farfurie în timp ce mâncați.