Opțiuni de imprimare:

Tăiței reci cu susan 麻酱面

Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Pentru tăiței:
 250 gr tăiței proaspeți
 1 ceapă verde
 ½ morcov mediu
 ½ castravete
 30 gr muguri de fasole/soia
 coriandru proaspăt
 1 linguriță semințe de susan prăjite
 1 lingură de alune zdrobite
Pentru sos:
 2 linguri unt de arahide
 un vârf de cuțit de sare
 1 lingură ulei de susan
 1 lingură ulei
 1 linguriță pastă de susan chinezească
 1 lingură sos de soia
 2 căței de usturoi (tocați mărunt)
 1 lingură suc proaspăt de portocale
 2 linguri oțet de orez
 3 linguri apă de la fierberea tăițeilor
 sos de chili (opțional)
1

Fierbeți tăițeii al dente și păstrați puțină apă de la fierbere. Clătiți tăițeii cu apă rece și scurgeți-i.

2

Amestecați toate ingredientele pentru sos într-un bol mic până se omogenizează.

3

Tăiați ceapa verde, morcovii și castravetele julienne.

4

Opăriți mugurii de soia în apă clocotită timp de 15 secunde, apoi puneți-i în apă cu gheață și scurgeți-i.

5

Adăugați tăițeii într-un bol, și turnați sosul peste ei. Adăugați legumele, coriandrul tocat, alunele zdrobite și semințele de susan prăjite deasupra și serviți imediat, alături de toppinguri precum sos de chili, oțet de orez sau sos de soia.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.