Opțiuni de imprimare:

Tăiței prăjiți în stil Sichuan

 200 gr de pulpe de pui dezosate
 sare
 15 gr făină de mălai
 300 gr de tăiței cu ou
 300 gr de broccolini
 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
 1 castravete
 3 tulpini de ceapă verde
Pentru sosul Sichuan
 1 linguriță de fulgi de chili
 1 linguriță de pudră 5 spices
 1 lingură de oțet de orez
 2 linguri de sos de soia light
 1 cățel de usturoi
 1 ardei chili
 1 lingură de zahăr
1

✓ Începeți prin a tapeta pulpele de pui cu un șervețel pentru a le usca. Apoi, tăiați-le în bucăți mai mici și condimentați-le cu sare. Presărați făină de mălai pe o farfurie și treceți pulpele de pui prin aceasta, asigurându-vă că sunt uniform acoperite.
✓ Pentru a pregăti sosul Sichuan, amestecați într-un bol fulgi de chili, condimentul 5 spices, oțetul de orez și sosul de soia. Curățați usturoiul, curățați chiliul de semințe (dacă doriți) și tăiați-le mărunt. Adăugați-le în bolul de sos, apoi adăugați zahărul și amestecați bine.
✓ Urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a fierbe tăițeii. Lăsați-i să se scurgă.
✓ Tăiați broccolini-ul în jumătate pentru a fierbe mai rapide. Dacă folosiți broccoli, tăiați-l în bucăți mai mici.
✓ Încălziți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie la foc mare și prăjiți pulpele de pui până se rumenesc timp de aproximativ 3 minute. Adăugați tăițeii și broccolini-ul, turnați sosul Sichuan și prăjiți totul, amestecând, timp de 4-6 minute.
✓ Feliați subțire castravetele și tăiați ceapa verde în inele. Împărțiți tăițeii în patru farfurii, serviți cu castraveți și ornați cu ceapa verde.
Notă: Puteți să pregătiți propriul condiment 5 spices. În cultura asiatică, acesta conține, în mod obișnuit, piper Sichuan, semințe de fenicul, anason stelat, cuișoare și scorțișoară.