✓ Puneți ingredientele pentru umplutură într-un bol. Folosiți o presă de cartofi pentru a le zdrobi până amestecul devine omogen (aproximativ 20 de zdrobiri). Nu transformați creveții complet în pastă, bucățelele mici sunt bune.
✓ Așezați wontonii pe suprafața de lucru. Folosiți 2 lingurițe pentru a adăuga umplutura pe wontoni. Lucrați în loturi de câte 5 dacă sunteți începători sau până la 15 sau 20 dacă nu gătiți pentru prima dată această rețeta.
✓ Ungeti 2 margini cu apă. Îndoiți pentru a sigila, apăsând pentru a elimina aerul. Ungeți cu apă un colț și uniți-le, apăsând pentru a sigila.
✓ Puneți wontonii care sunt gata într-un recipient cu capac pe măsură ce lucrați (pentru a nu se usca).
✓ Pentru gătit: aduceți la fierbere un vas mare cu apă. Așezați wontonii în apă și gătiți timp de 4 minute sau până când aceștia plutesc. Scoateți-i cu o sită și așezați-i direct în bolurile de servire. Turnați supă deasupra.
✓ Pentru congelare: Congelați în recipiente etanșe. Gătiți fără dezghețare timp de 6 până la 8 minute.
✓ IMPORTANT: Nu congelați dacă ați folosit creveți dezghețați.
✓ Adugați ingredientele pentru supă într-o cratiţă, la foc mare. Adăugați partea albă a cepei verzi/șalotei dacă a rămas de la umplutura wonton.
✓ Puneți capacul, aduceți la fierbere și apoi reduceți la foc mediu și lăsați să fiarbă timp de 5 - 10 minute. Pregatiti usturoiul și ghimbirul.
✓ Dacă utilizați legume, fierbeți-le în supă și așezați-le în boluri de servire.
✓ Pregătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj (dacă utilizați tăiței). Așezați-i în boluri de servire împreună cu wontonii și legumele fierte. Turnați supa deasupra și serviți.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Creveți Vannamei 26/30 HLSO Asian Choice 700g
disponibil în magazineFoi wonton 11cmx11cm Happy Belly 300g
disponibil în magazineFoi wonton 9cmx9cm Happy Belly 300g
disponibil în magazineIngrediente
Indicații de preparare
✓ Puneți ingredientele pentru umplutură într-un bol. Folosiți o presă de cartofi pentru a le zdrobi până amestecul devine omogen (aproximativ 20 de zdrobiri). Nu transformați creveții complet în pastă, bucățelele mici sunt bune.
✓ Așezați wontonii pe suprafața de lucru. Folosiți 2 lingurițe pentru a adăuga umplutura pe wontoni. Lucrați în loturi de câte 5 dacă sunteți începători sau până la 15 sau 20 dacă nu gătiți pentru prima dată această rețeta.
✓ Ungeti 2 margini cu apă. Îndoiți pentru a sigila, apăsând pentru a elimina aerul. Ungeți cu apă un colț și uniți-le, apăsând pentru a sigila.
✓ Puneți wontonii care sunt gata într-un recipient cu capac pe măsură ce lucrați (pentru a nu se usca).
✓ Pentru gătit: aduceți la fierbere un vas mare cu apă. Așezați wontonii în apă și gătiți timp de 4 minute sau până când aceștia plutesc. Scoateți-i cu o sită și așezați-i direct în bolurile de servire. Turnați supă deasupra.
✓ Pentru congelare: Congelați în recipiente etanșe. Gătiți fără dezghețare timp de 6 până la 8 minute.
✓ IMPORTANT: Nu congelați dacă ați folosit creveți dezghețați.
✓ Adugați ingredientele pentru supă într-o cratiţă, la foc mare. Adăugați partea albă a cepei verzi/șalotei dacă a rămas de la umplutura wonton.
✓ Puneți capacul, aduceți la fierbere și apoi reduceți la foc mediu și lăsați să fiarbă timp de 5 - 10 minute. Pregatiti usturoiul și ghimbirul.
✓ Dacă utilizați legume, fierbeți-le în supă și așezați-le în boluri de servire.
✓ Pregătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj (dacă utilizați tăiței). Așezați-i în boluri de servire împreună cu wontonii și legumele fierte. Turnați supa deasupra și serviți.