Opțiuni de imprimare:

Stir-fry cu vită și broccoli 牛肉炒西蘭花

Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total45 minute

Pentru stir-fry
 340 gr carne de vităpentru o opțiune vegetariană utilizați legume cu conținut scăzut de apă
 450 gr broccoli
 jumătate de morcov
 1 bucățică mică de ghimbir
 1 tulpină de ceapă verde
 2 căței de usturoi
 2 linguri ulei de gătit
 sare
 1 linguriță de ulei de susan
Pentru marinadă
 1 linguriță bicarbonat de sodiu
 1 lingură sos de stridii
 1 lingură sos de soia light
 2 linguri apă
 1 lingură amidon de porumb
 piper alb
 1 linguriță zahăr
 1 lingură vin de gătit
 1 lingură ulei de gătit
Pentru sos
 1 lingură sos de stridii
 1 linguriță sos de soia light
 1 linguriță sos de soia dark
 1 lingură apă
 1 lingură vin de gătit
 1 linguriță zahăr
 1 linguriță amidon de porumb
 piper alb
1

✓ Tăiați carnea de vită (340 gr) în felii medii contra fibrei. Spălați carnea și scurgeți sângele.
✓ Pregătiți marinada amestecând bicarbonatul de sodiu (1 linguriță), sosul de stridii, sosul de soia light, apă (2 linguri), amidonul de porumb, piperul alb, zahărul și vinul de gătit.
✓ Adăugați carnea de vită în marinadă și amestecați pentru a acoperi complet carnea cu marinada. Lăsați-o deoparte și lăsați-o să stea timp de 30 de minute.
✓ Tăiați broccoli (450 gr) în bucăți de dimensiuni mici. Tăiați morcovul în fâșii subțiri, ghimbirul (1 bucățică mică) în cubulețe mici, ceapa verde (1 tulpină) în bucăți mici pe diagonală și mărunțiți usturoiul (2 căței).

2

✓ Pregătiți sosul. Într-un bol mic, amestecați sosul de stridii (1 lingură), sosul de soia light (1 linguriță), sosul de soia dark (1 linguriță), apă (1 lingură), vinul de gătit (1 lingură), zahărul (1 linguriță), amidonul de porumb (1 linguriță) și un vârf de cuțit de piper alb.
✓ Fierbeți broccoli cu puțin ulei și sare până când este gătit la gust. Scurgeți apa după ce este gătit.

3

✓ Adăugați puțin ulei de gătit (1 lingură) în carne și amestecați până când carnea este ușor acoperită cu ulei.
✓ Încălziți wokul la cea mai înaltă temperatură, apoi adăugați ulei de gătit (2 linguri). Răsuciți uleiul în wok pentru a acoperi complet fundul și pereții. Turnați afară uleiul în exces. Reduceți încet căldura și adăugați carnea. Gătiți carnea de vită timp de aproximativ 30 până la 60 de secunde sau până când devine maronie. Întoarceți carnea și gătiți-o timp de 60 până la 90 de secunde sau până când este în mare parte maronie. După ce este în mare parte gătită, opriți focul și scoateți carnea din wok. Lăsați-o deoparte.

4

✓ Căliți legumele și carnea. Adăugați uleiul rămas și căliți marginile.
✓ Adăugați mai întâi usturoiul și ghimbirul și căliți timp de 20 până la 30 de secunde. Adăugați ceapa verde și fâșiile de morcov și gătiți timp de încă 20 până la 30 de secunde. Odată gătite, adăugați broccoli. Gătiți timp de încă 30 până la 40 de secunde.
✓ Adăugați înapoi carnea. Gătiți totul împreună timp de 30 până la 45 de secunde. Deoarece broccoli absoarbe mult lichid, puteți adăuga apă suplimentară la sos. Recomandăm 1 lingură dacă este necesar.

5

✓ Adăugați sosul la stir-fry și amestecați constant timp de aproximativ 1 minut. Adăugați uleiul de susan (1 linguriță). Odată ce totul este incorporat, adăugați un pic mai mult ulei pentru a acoperi broccoli - acest lucru îl va face să arate foarte apetisant. Gustați pentru a ajusta aromele și serviți cald, alături de orez sau tăiței.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 36g12%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.