AutorChineseFood
Dificultate Avansat
Număr de porții: 4
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare8 minuteTimp total38 minute
Pentru umplutură
1

✓ Adăugați carnea de porc, sarea, sosul de soia, vinul de orez și zahărul într-un castron mare.
✓ Amestecați cu o lingură sau folosind mâinile până când obțineți o pastă, aproximativ 30 de secunde.
✓ Adăugați ciupercile, creveții și ceapa verde, amestecați până când sunt doar dispersate (fără a zdrobi carnea creveților).

Pentru a pregăti Siu Mai
2

✓ Formați un "O" cu degetul arătător și degetul mare.
✓ Așezați o foaie de wonton peste "O". Puneți 1 lingură de umplutură în cantitate mare și apăsați in jos.
✓ Utilizați un cuțit de unt pentru a întinde mai multă umplutură până la nivelul marginii wontonului.
✓ Așezați pe suprafața de lucru și apăsați în jos pentru a aplatiza baza și folosiți degetele pentru a-i da forma rotundă.

Pentru aburit
3

✓ Așezați o folie de copt cu găuri într-un steamer de bambus de 30 cm.
✓ Umpleți un wok suficient de mare (sa încapă steamer-ul) cu aproximativ 2 căni de apă. Aduceți la fierbere la foc mediu-mare.
✓ Așezați Siu Mai în steamer (20 - 25 dumplings). Puneți capacul si așezați-l pe wok deasupra apei care fierbe.
✓ Aburiți timp de 8 minute sau până când temperatura internă a dumplings-urilor este de 75°C.
✓ Scoateți steamerul din wok. Serviți imediat cu sos.

Pentru servire
4

✓ Se recomandă să folosiți sos de soia, oțet chinezesc negru sau oțet alb, pastă de chili (sau Sriracha ori alt tip de sos chili). Amestecați sosurile după gust.

Ingrediente asiatice de cumpărat:
Foi wonton 9cmx9cm Happy Belly 300g
disponibil în magazine
Creveți Vannamei 26/30 HLSO Asian Choice 700g
disponibil în magazine

Ingrediente

Indicații de preparare

Pentru umplutură
1

✓ Adăugați carnea de porc, sarea, sosul de soia, vinul de orez și zahărul într-un castron mare.
✓ Amestecați cu o lingură sau folosind mâinile până când obțineți o pastă, aproximativ 30 de secunde.
✓ Adăugați ciupercile, creveții și ceapa verde, amestecați până când sunt doar dispersate (fără a zdrobi carnea creveților).

Pentru a pregăti Siu Mai
2

✓ Formați un "O" cu degetul arătător și degetul mare.
✓ Așezați o foaie de wonton peste "O". Puneți 1 lingură de umplutură în cantitate mare și apăsați in jos.
✓ Utilizați un cuțit de unt pentru a întinde mai multă umplutură până la nivelul marginii wontonului.
✓ Așezați pe suprafața de lucru și apăsați în jos pentru a aplatiza baza și folosiți degetele pentru a-i da forma rotundă.

Pentru aburit
3

✓ Așezați o folie de copt cu găuri într-un steamer de bambus de 30 cm.
✓ Umpleți un wok suficient de mare (sa încapă steamer-ul) cu aproximativ 2 căni de apă. Aduceți la fierbere la foc mediu-mare.
✓ Așezați Siu Mai în steamer (20 - 25 dumplings). Puneți capacul si așezați-l pe wok deasupra apei care fierbe.
✓ Aburiți timp de 8 minute sau până când temperatura internă a dumplings-urilor este de 75°C.
✓ Scoateți steamerul din wok. Serviți imediat cu sos.

Pentru servire
4

✓ Se recomandă să folosiți sos de soia, oțet chinezesc negru sau oțet alb, pastă de chili (sau Sriracha ori alt tip de sos chili). Amestecați sosurile după gust.

Siu Mai 燒賣