Opțiuni de imprimare:

Pui Kung Pao 宫保鸡丁

Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

 500 gr piept de pui, tăiat cubulețe
 1 ceapă mică, tăiată cubulețe
 3 căței de usturoi, tocați fin
 1 bucățică de ghimbir, tocat fin
 1 ardei iute uscat, tăiat subțire
 50 gr de arahide nesărate
 2 linguri de ulei de susan
 2 linguri de sos de soia
 1 lingură de oțet de orez
 1 linguriță de zahăr brun
 sare și piper după gust
1

Încălziți uleiul de susan într-o tigaie mare la foc mediu.

2

Adăugați bucățile de pui și prăjiți-le până devin aurii. Scoateți-le din tigaie și lăsați-le deoparte.

3

În aceeași tigaie, adăugați ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute și căliți-le până devin moi și aromate.

4

Adăugați puiul înapoi în tigaie și amestecați-l cu legumele.

5

Adăugați arahidele, sosul de soia, oțetul de orez, zahărul brun, sarea și piperul. Amestecați bine și gătiți timp de câteva minute.

6

Serviți puiul Kung Pao cu orez fiert sau tăieței de orez.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.