Opțiuni de imprimare:

Porc stir-fry cu ardei iuți verzi 辣椒小炒肉

Timp de pregătire25 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total40 minute

 280 gr porc, tăiat în fâșii
 200 gr carne tocată de porc slabă
 1 lingură de vin de gătit chinezesc
 1 lingură de sos de soia
 1 linguriță de amidon de porumb
 bicarbonat de sodiu
 1 linguriță de amestec de cinci arome (five-spice powder)
 o jumătate linguriță de sos de soia dark
 3 linguri de ulei pentru prăjit
 2 lingurițe de boabe de piper Sichuan
 3 căței de usturoi
 3 felii de ghimbir
 68 bucăți de ardei uscați roșii (opțional)
 un sfert de ceapă, tăiată felii subțiri
 34 ardei iuți verzi
 sare
1

Tăiați carnea de porc în fâșii subțiri. Înmuiați feliile timp de 10 minute într-un bol cu 700 ml apă și o linguriță de sare. După cele 10 min clătiți-o din nou cu apă curată. Stoarceți excesul de apă.

2

Marinați carnea de porc cu 1 lingură de sos de soia, 1 lingură de vin de gătit chinezesc, 1 linguriță de amestec de cinci arome (five-spice powder), puțină sare, puțin bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de amidon de porumb și o jumătate de linguriță de sos de soia dark. Amestecați bine și lăsați să stea timp de cel puțin 15 min.

3

În timp ce așteptați, puteți pregăti celelalte ingrediente. Tăiați un sfert de ceapă în fâșii. Tăiați câțiva ardei iuți verzi în bucăți de dimensiuni potrivite și îndepărtați semințele.

4

✓ Încingeți wokul până când devine foarte fierbinte. Adăugați 3 linguri de ulei. Așteptați să se încingă și uleiul. Adăugați carnea marinată. Amestecați rapid. Lăsați majoritatea cărnii să atingă fundul wokului. Lăsați-o să se prăjească timp de 15 sec. Mai dați-i un amestec rapid și lăsați și cealaltă parte să se rumenească. Repetați acest proces până când carnea de porc este gătită. Va dura 2-3 min.
✓ Odată ce este gata, opriți focul. Înclinați wokul pentru a lăsa grăsimea să se scurgă în lateral. Scoateți carnea și lăsați uleiul în wok.
✓ Reduce-ți căldura la minimum, adăugați 2 lingurițe de boabe de piper Sichuan. Când boabele devin de o culoare mai închisă, scoateți-le.

5

✓ Adăugați în ulei usturoiul zdrobit, feliile de ghimbir și ardeii uscați roșii. Amestecați până când devin aromate. Adăugați apoi și ardeii iuți verzi. Amestecați ardeii pe foc mediu-mic timp de un minut. Adăugați puțină sare. Sarea va ajuta la înmuierea ardeilor și la reducerea iuțimii. Continuați să amestecați și nu uitați să adăugați ceapa. Puteți găti acest amestec până când se atinge gradul de gătire dorit. Puneți carnea de porc înapoi în wok. Odată ce totul este bine amestecat, scoateți din wok și serviți cald împreună cu orez sau tăiței.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.