Opțiuni de imprimare:

Pachețele de primăvară 春卷

Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total30 minute

Pentru umplutură
 1 lingură de ulei
 2 căței de usturoi, mărunțiți sau tocați fin
 400 gr carne de porc tocată, sau de pui sau curcan
 6 ciuperci shiitake uscate înmuiate în apă clocotită sau 8 proaspete
 200 gr de morcov ras (1 morcov mare sau 2 mici)
 112 gr de muguri de fasole
 100 gr de varză verde rasă
 1 linguriță de amidon de porumb
 1½ linguri de sos de stridii
 2 lingurițe de sos de soia light
Pentru pachețele
 15-20 foi pentru pachețele de primăvară, dezghețate (21,5 cm, pătrate) sau 35-40 foi mici pentru pachețele de primăvară
 2 lingurițe de amidon de porumb (pentru sigilarea pachețelelor)
 1 lingură de apă (pentru sigilarea pachețelelor)
 ulei pentru prăjit (vegetal sau de rapiță)
Pentru sosul dulce-acrișor
 2 lingurițe de amidon de porumb
 2 inguri de apă
 ½ ceașcă de oțet de mere
  ceașcă de zahăr brun (ajustați în funcție de gust)
 2 lingurițe de ketchup de roșii
 2 lingurițe de sos de soia
Pentru umplutură
1

✓ Se încinge uleiul într-o tigaie sau într-un wok, la foc mare.
✓ Adăugați usturoiul și amestecați rapid, apoi adăugați carnea de porc. Adăugați morcovul, mugurii de fasole, varza și ciupercile. Gătiți timp de 3 minute sau până legumele se înmoaie. Adăugați făina de porumb, sosul de soia și sosul de stridii, gătiți timp de 1 minut până când lichidul dispare. ✓ Umplutura nu ar trebui să fie apoasă, ar trebui să fie puțin lipicioasă.
✓ Răciți umplutura rapid - rpuneți-o pe o tavă si refrigerați timp de 5 minute.

Pentru pachețele
2

✓ Amestecați făina de porumb și apa într-un castron mic (pentru a sigila pachetele).
✓ Desprindeți cu grijă un strat de hârtie de pachețele, ținând celelalte acoperite cu un prosop.
✓ Așezați stratul de hârtie de pachetele cu partea netedă în jos, într-o poziție în formă de diamant. ✓ Puneți o lingură mare plină de umplutură în partea de jos. Îndoiți pe jumătate, apoi înfășurați laturile. Utilizați amestecul de făină de porumb pentru a sigila pachetelele. Acestea ar trebui să aibă aproximativ 12 cm lungime și 2,5 cm lățime după ce sunt înfășurate.
✓ Turnați suficient ulei într-un wok sau într-o oală mare, astfel încât să fie de două ori înălțimea pachetelor. Încălziți la foc mediu până când devine fierbinte - introduceți un bețișor de bambus sau un mâner de lingură de lemn, dacă apar bule rapide, atunci este suficient de fierbinte.
✓ Așezați cu grijă pachetelele în ulei (aproximativ 4 - 5 odată) și gătiți, întorcându-le din când în când, până când devin aurii închis - aproximativ 1-2 minute.
✓ Transferați-le pe șervețele de hârtie pentru a se scurge de excesul de ulei.
✓ Repetați procesul și cu restul pachetelor. Serviți-le calde, alături de sosul dulce-acrișor.

Pentru coacere
3

✓ Așezați pachetelele pe un grătar și puneți grătarul pe o tavă. Pulverizați generos cu ulei pe toată suprafața (puteți folosi ulei de rapiță sau alt ulei natural).
✓ Coaceți la 200°C (cuptor standard) sau 180°C (cuptor cu ventilator) timp de 20 până la 25 de minute, până devin aurii și crocante - nu este necesar să le întoarceți.

Pentru sosul dulce-acrișor
4

✓ Combinați ingredientele într-un vas mic, la foc mediu.
✓ Lăsați să dea în clocot, amestecând în mod regulat, apoi lăsați să fiarbă până când se îngroașă după gust (aproximativ 3 - 5 minute).

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.