AutorChineseFood
Dificultate Începător
Număr de porții: 2
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total10 minute
1

✓ Desfaceți boabele de orez cât mai mult posibil cu ajutorul bețișoarelor sau unei linguri. Bateți ușor ouăle până când albușurile și gălbenușurile se amestecă complet.
✓ Încălziți o tigaie până devine foarte fierbinte. Turnați o lingură de ulei și apoi oul în tigaie. Folosiți o spatulă pentru a-l amesteca rapid, astfel încât să rămână bucăți mici. Scoateți din tigaie și puneți-l deoparte.
✓ Așezați tigaia pe aragaz. Adăugați cealaltă jumătate de lingură de ulei. Prăjiți usturoiul până devine aromat, apoi adăugați orezul. Amestecați continuu până când orezul este foarte fierbinte.
✓ Adăugați oul înapoi în tigaie, împreună cu ceapa verde. Continuați să prăjiți până când totul este încălzit în mod uniform.
✓ Condimentați cu sos de soia light, ulei de susan, sare și piper alb. Amestecați bine. Scoateți din tigaie și serviți imediat.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

✓ Desfaceți boabele de orez cât mai mult posibil cu ajutorul bețișoarelor sau unei linguri. Bateți ușor ouăle până când albușurile și gălbenușurile se amestecă complet.
✓ Încălziți o tigaie până devine foarte fierbinte. Turnați o lingură de ulei și apoi oul în tigaie. Folosiți o spatulă pentru a-l amesteca rapid, astfel încât să rămână bucăți mici. Scoateți din tigaie și puneți-l deoparte.
✓ Așezați tigaia pe aragaz. Adăugați cealaltă jumătate de lingură de ulei. Prăjiți usturoiul până devine aromat, apoi adăugați orezul. Amestecați continuu până când orezul este foarte fierbinte.
✓ Adăugați oul înapoi în tigaie, împreună cu ceapa verde. Continuați să prăjiți până când totul este încălzit în mod uniform.
✓ Condimentați cu sos de soia light, ulei de susan, sare și piper alb. Amestecați bine. Scoateți din tigaie și serviți imediat.

Orez prăjit cu ou 蛋炒饭