Opțiuni de imprimare:

Colțunași prăjiți cu carne de porc 猪肉煎饺

Timp de pregătire1 oră 15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total1 oră 30 minute

Pentru colțunași
 340 gr carne de porc tocată
 100 gr de varză, tăiată fin
 70 gr chives asiatice, tăiate
 45 ml de apă
 37 ml de sos de soia
 15 ml vin de orez Shaoxing
 10 gr de ghimbir, curățat și tocat mărunt
 2 lingurițe de ulei de susan prăjit
 ¾ linguriță sare kosher, sau după gust
 40 de foi rotunde pentru colțunași
Pentru sos
 1 linguriță de ulei de gătit
 1 cățel de usturoi, tocat
 ¼ linguriță fulgi de ardei roșu, sau după gust
 45 ml de sos de soia
 2 lingurițe de zahăr granulat
 1 linguriță de oțet de orez
 ½ linguriță de ulei de susan prăjit
 ceapă verde tăiată și semințe de susan (opțional)
Pentru colțunași (aproximativ 12-15)
 30 ml de ulei
 118 ml de apă
Pentru sos
1

Încălziți uleiul într-o cratiță mică, la foc mediu. Adăugați usturoiul și fulgii de ardei roșu și căliți până devin aromate, aproximativ 30 de secunde.
Îndepărtați cratița de pe foc și adăugați ingredientele rămase. Amestecați până când zahărul se dizolvă și lăsați deoparte până când aveți nevoie de el.
Dacă sosul este prea puternic pentru gustul dvs., adăugați 1-2 linguri de apă pentru a-l dilua.

Pentru umplutură
2

Combinați toate ingredientele pentru umplutură într-un bol și amestecați energic timp de câteva minute până când umplutura devine mai legată și asemănătoare unei paste. Acoperiți și lăsați deoparte timp de aproximativ 15 minute sau până când este nevoie.

Asamblare colțunași
3

Pregătiți un bol mic cu apă. Puneți aproximativ 1-1½ lingură de umplutură în foaia de colțunaș. Udați marginile foii cu apă. Pliați foaia în jumătate și sigilați colțunașul. Puteți sigila colțunașii prin plisare sau pur și simplu prin apăsarea marginilor pentru a le lega. Acoperiți colțunașii terminați cu un prosop curat.

Gătire colțunași
4

Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu-mare. Așezați colțunașii în tigaie, de obicei 12-15 bucăți.
Imediat, adăugați ½ cană de apă în tigaie și acoperiți cu un capac. Lăsați colțunașii să se aburească timp de aproximativ 6 minute sau până când apa este evaporată. Îndepărtați capacul și lăsați colțunașii să se gătească încă 1-2 minute, până devin aurii și crocanți. Repetați cu colțunașii rămași sau congelați colțunașii pentru mai târziu.

Pentru servire
5

Serviți cât sunt fierbinți! Sunt delicioși alături de sosul de colțunași sau stropiți cu ulei de ardei.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.